15 Mar 2017

Medicina naturistă – consideraţii personale

0 Comentarii

Medicina naturistaCe este de fapt medicina naturista?

Medicina naturista este o medicină care pune în centrul activităţii sale omul în integralitatea sa în relaţie cu mediul în care trăieşte. El nu este un cumul de simptome sau boli, ci o entitate, un unicat în care Dumnezeu şi-a oglindit divinitatea şi a creat ceva irepetabil.  El are un corp fizic, dar şi corpuri energetice, are un psihic structurat într-un mod unic şi interrelaţionează cu mediul în care se află, în fie care secundă. Aşa trebuie şi tratat.

Medicina  care  face acest  lucru se numeşte MEDICINA  HOLISTICĂ şi este o medicină a persoanei, nu  tratează  nici bolnavi, nici pacienţi. Totul este să ştii  să alegi, la momentul  potrivit, pentru fiecare  situaţie  cel  mai bun tratament. Iată de ce, pe lângă medicina de familie, care, ea însăşi, tinde să devină o medicină preventivă, a omului sănătos, am  hotărât  să studiez şi metode ale medicinei  complementare respectiv  Acupunctura, Homeopatia şi Apifitoterapia. Sunt  specialităţi recunoscute de Ministerul Sănătăţii, după studii în reţeaua de învăţământ post universitar  medical.

Hotărarea de a aplica metode terapeutice din medicina naturista de câte ori este  posibil, vine şi din faptul că trăim într-o lume poluată, suntem intoxicaţi de noxele din jurul nostru,dar şi de gândurile noastre,  care, de  multe ori ne poluează mai mult mult decât clorul din apa de la robinet şi ne strică viaţa.

De aceea,orice medic care are în faţă o fiinţă în suferinţă, este obligat să fie şi psihoterapeut, după priceperea şi puterile sale. Este ceea ce mă străduiesc să fac şi eu, atât cât îmi permit timpul şi alte condiţii necesare.

În ce masură  reuşesc, aştept să aflu de la pacienţii mei.

[sus]
Despre autor:
Dr. Carmen Badea


CREZUL MEU ESTE MEDICINA HOLISTICA” - Absolventa a Institutului de Medicină şi Farmacie Bucureşti, Facultatea de Medicină Generală, promotia 1987. Hobby: natura şi animalele, muzica ambientală, psihologia şi psihoterapiile. Am publicat articole de specialitate la “Viaţa medicală”, “Ora”, “Evenimentul zilei”, articole pe teme de medicină complementară la “Gândul” şi “Adevărul”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *